FitLine Omega 3 Vegan
  • 2FitLine Omega 3 Vegan
  • 2FitLine Omega 3 Vegan
  • 2FitLine Omega 3 Vegan
  • 2FitLine Omega 3 Vegan

FitLine Omega 3 Vegan

Pierwszy na świecie wegański kwas omega-3 z mikroalg w połączeniu z technologią microSolve®!

Kwasy tłuszczowe omega-3 DHA i EPA odgrywają istotną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu, przyczyniając się do prawidłowej pracy serca i mózgu.

Odkryj FitLine Omega 3 Vegan – nasz nowy, wegański kwas microSolve® Omega 3 z mikroalg, który jest świetnym zamiennikiem oleju z ryb bez rybiego posmaku.

 • Niepowtarzalna technologia microSolve® zapewnia większą biodostępność

• Czyste kwasy DHA i EPA wyprodukowane z wyselekcjonowanych mikroalg wysokiej jakości

• Objęty wnioskiem patentowym

Stosowanie: Napełnij miarkę do linii (4,17 ml) i rozpuść zawartość w zimnym napoju  1-2 razy dziennie.

Produkt wystarcza na ok. 30 dni

170,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie


0712052

Dla wegetarian, wegan lub tych, którzy unikają ryb w swojej diecie, codzienna dostawa Omega 3 jest wyzwaniem. Odkryj FitLine Omega 3 Vegan, naszą nową wegańską mikroSolve®

Omega 3 z mikroalg, doskonałą alternatywę dla oleju rybnego, bez smaku ryb. Unikalna technologia microSolve® zapewniająca wyższą dostępność biologiczną.

Ekskluzywna koncepcja transportu składników odżywczych (NTC®) wspierająca zoptymalizowane pobieranie składników odżywczych. Wegańskie źródło kwasów tłuszczowych omega-3, w 100% bez tłuszczu, bez smaku ryb.

Czysty DHA i EPA wykonane ze specjalnie wyselekcjonowanych mikroalg o wysokiej jakości ścisła kontrola jakości zgodnie z wytycznymi GMP (Good Manufacturing Practice) wolne od zanieczyszczeń morskich, takich jak metale ciężkie!!!

Zalety produktu Omega-3 Vegan

naturalne pochodzenie składników (Omega-3 pozyskiwania z mikroalg),

całkowity czas od zażycia do wchłonięcia wynosi od 5-7minut,

jest rozpuszczalna w wodzie,

nie zalega i nie niszczy wątroby oraz nie „gromadzi” się w stawach,

kwasy tłuszczowe EPA i DHA – 60%,

usprawniają prawidłowe funkcjonowanie mózgu,

wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego,

wolna od konserwantów,

produkt ten chroniony jest 2 patentami,

jedyna taka omega na świecie podana w formie micelarnej przez co wchłanialność jest na poziomie 90-99%,

NanoSolve – nanomicelizacja cząsteczek tłuszczów, czyli rozdrobnienie cząstek substancji tłuszczowych do poziomu porównywalnego z cząsteczkami tlenu, dzięki któremu substancje tłuszczowe zawarte w preparatach FitLine rozpuszczają się w wodzie, co powoduje, że ich przyswajalność wynosi 90-99%. Omega-3 FitLine Vegan ma 5 krotnie szybsze i lepsze wchłanianie niż produktów w kapsułkach.

Jedna porcja Omegi 3 Vege „aktywuje” 300tyś. komórek w naszym mózgu, zwana jest dzięki temu dopalaczem na inteligencję.

Spożywanie kwasów OMEGA 3 jest szczególnie ważne dla:

kobiet w ciąży – w fazie tworzenia się u dziecka mózgu i układu nerwowego

małych dzieci – gwarantuje dobry rozwój mózgu, układu nerwowego, przyczynia się do lepszej nauki, poprawia pamięć i koncentrację,

osób z obniżoną odpornością,

DZIAŁANIE:

Układ odpornościowy:

Kwasy Omega 3 zapewniają prawidłową pracę systemu immunologicznego, poprzez regulację poziomu cytokin, których podwyższony poziom sprzyja rozwojowi wielu chorób. Zwiększają naturalną odporność organizmu oraz zapobiegają:

chronicznym zapaleniom;

autoagresji systemu immunologicznego;

alergiom;

powstawaniu nowotworów.

Układ pokarmowy:

Ważne dla prawidłowej przemiany materii. Pełnią szczególną rolę w oddziaływaniu na procesy metaboliczne, oraz na systemy regulujące przemiany biochemiczne w komórkach i tkankach. Mają działanie rozkurczowe i żółciopędne oraz dzięki właściwościom przeciwzapalnym łagodzą stany zapalne jelit.

chronią przed chorobą wrzodową żołądka i dwunastnicy;

są pomocne w leczeniu stanów zapalnych przewodu pokarmowego: zapalenia jelit, choroby wrzodowej żołądka czy dwunastnicy;

wzmacniają, nawilżają, uszczelniają i regenerują błony śluzowe przewodu pokarmowego;

są pomocne w walce z zaparciami;

uniemożliwiają powstanie kamieni żółciowych oraz rozpuszczają już istniejące;

przyspieszają metabolizm oraz usprawniają procesy spalania tkanki tłuszczowej jednocześnie zapobiegając jej odkładaniu;

zapobiegają cukrzycy (nawet o 33% mniej zachorowań u osób na diecie bogatej w Omega 3);

mają działanie odwracające insulino-odporność, co jest istotne w walce z cukrzycą;

zmniejszają częstość wystąpienia nowotworu trzustki i jelita grubego;

Skóra, włosy i paznokcie:

Kwasy Omega 3 poprawiają stan skóry, ujędrniają ją, a nawet wygładzają zmarszczki. Mogą być stosowane również zewnętrznie.

pomagają w walce z atopowym zapaleniem skóry, łuszczycą i trądzikiem;

leczą odleżyny, owrzodzenia i czyraki;

przyspieszają regenerację naskórka i skóry właściwej;

pomocne przy kuracji zapobiegającej wypadaniu włosów;

symulują zdrowy wzrost włosów;

przyspieszają tempo gojenia się oparzeń;

wzmacniają paznokcie oraz chronią je przed rozdwajaniem i łamaniem.

Układ nerwowy:

Mózg zbudowany jest aż w 60% z kwasów tłuszczowych z czego 25% to kwasy Omega 3. Dlatego też są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania centralnego systemu nerwowego. Poprawiają ukrwienie mózgu i usprawniają przepływ bodźców nerwowych między substancją szarą i białą. W dużym stopniu odpowiadają za sprawność myślenia, rozumienia, zapamiętywania oraz poprawiają koncentrację, uwagę i kreatywność! Ochraniają centralny system nerwowy i łagodzą wiele chorób neurologicznych. Dodatkowo:

poprawiają ukrwienie mózgu i usprawniają przesyłanie sygnałów nerwowych;

wpływają na zmniejszenie uszkodzeń nerwów będących przyczyną drętwień oraz drżenia;

zabezpieczają przed uszkodzeniami nerwów przy cukrzycy i stwardnieniu rozsianym;

pomagają w leczeniu zwyrodnieniowej choroby parkinsona;

polepszają samopoczucie poprzez zwiększenie poziomu serotoniny – neuroprzekaźnika wpływającego pozytywnie na nasze samopoczucie;

zwiększają działanie leków przeciwdepresyjnych i zmniejszają wahania nastroju u chorego;

pozytywnie wpływają na kształtowanie się i rozwój mózgu oraz całego układu nerwowego płodu, co pozytywnie wpływa na intelekt i kreatywność;

symulują poprawny rozwój ruchowy niemowlęcia.

 Produkt posiada trzy patenty:

1. NTC* – Koncepcja Transportu Substancji Odżywczych zapewnia wchłanialność około 90-97%  – zawsze dostarcza składniki do miejsca, gdzie są potrzebne, dokładnie wtedy, kiedy są potrzebne – na poziom komórkowy, od wewnątrz na zewnątrz.

2. GMP* – Pełna kontrola jakości i bezpieczeństwa preparatów firmy Fit Line.

3. NGP* -Nutrient  Group Produkt – właściwa kombinacja składników  PTC 10 % –  katalizator transferu fazowego na poziomie komórkowym.

 

Zobacz także